Achtergrond

Waarom het wiel steeds opnieuw uitvinden?

Chris Washington is productmanager voor realtime tests bij National Instruments.

Leestijd: 3 minuten

Hergebruik van modellen tijdens de ontwikkeling van nieuwe producten met embedded besturingssoftware is vandaag de dag vrij gebruikelijk. Hergebruik van testcomponenten niet, en dat is vreemd want dat zorgt niet alleen voor een hogere kwaliteit van het embedded systeem maar ook voor een hogere efficiëntie van de productontwikkeling. In dit artikel presenteert National Instruments enkele argumenten om hergebruik te overwegen.

Embedded besturingssoftware vormt in allerlei systemen en producten een fundamenteel onderdeel van de functionaliteit en daarmee van de waarde. Niet alleen in mobiele telefoons, medische apparaten of auto‘s maar ook in wasmachines en windmolens. Naarmate de rol van software in het product belangrijker wordt, neemt echter ook het belang van kwaliteitscontrole toe. Het blijkt dat de meeste ontwikkelafdelingen tijdens het hele ontwikkelproces wel testen, maar dat dit veel efficiënter en consistenter kan.

Het V-model dat het ontwikkelproces van embedded systemen beschrijft, is ongetwijfeld bekend. Het begint in de linkerbovenhoek met het ontwerp van het besturingsalgoritme om vervolgens via prototyping, codegeneratie en inzet op hardware naar de verschillende realtime testtaken te gaan, zoals hardware-in-the-loop-test, testcelvalidatie, veldtests en ga zo maar door. De focus ligt hier vaak op het hergebruik van modellen in de verschillende fases, met als doel de kwaliteit en efficiëntie te verbeteren. Deze aanpak heeft zich al ruimschoots bewezen. Hergebruik van tests tijdens diezelfde fases kan de kwaliteit en efficiëntie nog verder verbeteren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content