Tools&Toys

VXWorks naar versie 6.8

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Met de 6.8-release breidt Wind River de processorondersteuning in zijn VXWorks-RTos uit naar Intels Core I7, Arms MPCore en Cortex A9, Freescales QorIQ P2020; Caviums 54xx, 55xx, 56xx, 57xx, 58xx en RMI‘s XLR en XLS. Bovendien presteert het RTos beter op symmetrische multicore processoren en bevat het een aantal verbeteringen in asymmetrische multiprocessing zoals spinlocks en een upgrade naar versie 2.0 van Wind Rivers multi-OS-interprocescommunicatie.

Wind River heeft daarnaast de footprint verder geoptimaliseerd. Voor Arm-processoren is er een speciaal profiel toegevoegd voor het verkleinen van de footprint. VXWorks 6.8 verbetert de ondersteuning voor een aantal technologieën. Zo is USB-ondersteuning toegevoegd en een nieuwe oplossing voor mobiele communicatie. Deze ondersteunt 4G-technologieën, onder meer LTE en Wimax. Wat betreft bestandssystemen zijn de prestaties verbeterd in versie 6.8. Ook heeft Wind River aan het comfort voor de ontwikkelaar gedacht, met verbeteringen in de analyse van core dumps en het debuggen van multicore en multi-OS-systemen.

VXWorks 6.8 is beschikbaar als onderdeel van VXWorks Edition 3.8 en per direct beschikbaar.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content