Headhunter

Vraag het de headhunterrr

Anton van Rossum
Leestijd: 3 minuten

K.H. vraagt:

Ik ben marketingmanager bij een elektronicabedrijf. Twee jaar geleden haalde een headhunter mij vanuit de VS binnen als topper en kreeg ik bij het eerste functioneringsgesprek de best mogelijke beoordeling. Het bedrijfsblad zag zelfs aanleiding om mij te interviewen. We hebben het gehad over de verschillen tussen de Europese en Amerikaanse werkwijze en bedrijfscultuur. Ik heb onder meer gezegd dat het hier een stuk trager gaat dan in de States en dat ik de Amerikaanse drive soms wel mis. We kennen daar geen nee, alles kan. Ook heb ik gezegd dat ik mij soms moet aanpassen omdat ik harder en sneller wil dan collega‘s. Mijn manager nam me mijn uitspraken niet in dank af. Hij was ’not amused‘ en gaf me een forse reprimande omdat ik mij niet collegiaal had opgesteld. Bij mijn volgende evaluatie kreeg ik de laagst mogelijke beoordeling. Na mijn verbeterperiode kreeg ik een schikkingsvoorstel. Dit is het voorportaal van een ontslagprocedure.

Verrassend genoeg vertrok mijn chef vlak daarna naar een andere werkgever en kreeg ik van de top van mijn bedrijf te horen dat ze me graag wilden houden. Dat is natuurlijk heel fijn, maar ik blijf toch met een naar gevoel zitten. Ik ben bang dat het verleden me blijft achtervolgen. Moet ik op zoek naar een nieuwe uitdaging? 

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content