Headhunter

Vraag het de headhunter

Anton van Rossum
Leestijd: 3 minuten

A.F. vraagt:

Ik werk als software-ingenieur bij een groot technologieconcern. Het gaat helaas niet zo goed met het bedrijf. De crisis mag dan langzamerhand voorbij zijn, het loopt bij ons zeker nog geen storm met nieuwe projecten. In al zijn wijsheid heeft het management daarom weer eens wat uit de hoge hoed getoverd. Medewerkers waarvan de inschatting is dat ze die tijdelijk kunnen missen, komen in een uitleenprogramma terecht. Collegiale inhuur noemen ze het met een mooie pr-term, een noviteit als je het mij vraagt.

Ook ik ben in deze categorie terechtgekomen. Het komt erop neer dat relaties en andere bedrijven deze mensen kunnen inhuren voor een of ander project. Dat klinkt misschien nog niet eens zo gek omdat ik zo ook ergens anders in de keuken kan kijken, maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat ik op een zijspoor wordt gezet. Moet ik al op zoek naar een andere baan? Of bent u vaker dergelijke vreemde constructies tegengekomen?

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content