Headhunter

Vraag het de headhunter

Anton van Rossum
Leestijd: 3 minuten

J.S. vraagt:

Tijdens de eerste ontslaggolf van de crisis verloor ik mijn baan bij het bedrijf waar ik al sinds mijn afstuderen als fysicus had gewerkt. Omdat ik al boven de vijftig ben, heb ik me wel even serieus zorgen gemaakt. Al wat je leest en hoort, is dat de banen binnen mijn leeftijdscategorie niet voor het oprapen liggen. En al zeker in deze tijd niet. Voor mij liep het echter compleet anders.

Eigenlijk ambieer is al sinds mijn afstuderen een functie met maatschappelijke relevantie. In plaats daarvan heb ik meer dan twintig jaar gewerkt aan fysische aspecten van chips. Toen ik mijn baan verloor, wist ik meteen dat mijn toekomst in het onderwijs lag. Ik heb geen gebruik gemaakt van het outplacementprogramma en ben gelijk de versnelde lerarenopleiding gaan doen. Een baan had ik ook meteen gevonden. Ik kon direct aan de slag op een middelbare school in mijn woonplaats.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content