Headhunter

Vraag het de headhunter

Anton van Rossum
Leestijd: 3 minuten

J.V. vraagt:

Ik ben senior RFIC-designengineer en woon en werk na een internationale carrière sinds een jaar in Zwitserland. Toen ik en mijn vrouw ons hier vestigden, hebben we ons echter niet gerealiseerd dat de kosten van levensonderhoud hier zo hoog liggen. De vaste lasten (crèche, huur, ziektekosten) zijn dusdanig dat we na een jaar op een negatief saldo uitkwamen. En dat terwijl mijn vrouw en ik allebei goedbetaalde banen hebben. Ons gezamenlijk inkomen is ruim 160 duizend euro. Aangezien de scholen hier pas beginnen vanaf 6 jaar en de kosten van kinderopvang exorbitant hoog zijn, is het financieel niet aantrekkelijk hier nog langer te blijven.

We willen graag een bed-and-breakfast beginnen ergens tussen Aix-en-Provence en Toulouse. Mijn vrouw heeft ruime ervaring in de hotelbranche en ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. Zelf wil ik het liefst in de buurt van een hightechmetropool blijven om toch voor een wat zekerder inkomen te zorgen. Ik zit er ook aan te denken om contracting of consulting te gaan doen. Voor dat laatste heb ik echter hulp nodig om klanten te vinden (hardware en software zijn geen probleem, hooguit 20 duizend investeren). Ik heb goede contacten bij de Europese fabs. Je ideeën zijn welkom.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content