Headhunter

Vraag het de headhunter

Anton van Rossum
Leestijd: 3 minuten

P.D. vraagt:

Als gepromoveerd fysicus heb ik een internationale loopbaan achter de rug in de halfgeleiderindustrie. Ik heb jarenlang met veel plezier in verschillende landen gewerkt en gewoond, veelal voor grote internationale organisaties. Dat pakte de laatste keer echter heel anders uit dan voorzien en met een heel naar gevolg. Voor een Amerikaans concern woonde en werkte ik in Zuid-Duitsland. Bij dit bedrijf had ik een functie op het snijvlak tussen techniek en commercie. Ik moest veel reizen naar klanten binnen Europa en ook regelmatig naar de VS en Azië. Ik rapporteerde aan de Europese directeur in België. Op vakinhoudelijk en commercieel gebied was de verhouding met hem uitstekend. Ik was succesvol in mijn functie, maar op een bepaald terrein had ik regelmatig een fundamenteel verschil van mening met hem: salaris en vergoedingen.

Het leven in München is ontzettend duur in verhouding tot België en dus is ook het salaris daarop afgestemd. Mijn baas vond mijn salaris echter buitenproportioneel hoog en vond dat de reis- en verblijfskosten die ik in mijn functie maakte grotendeels op mijn bordje kwamen, ofschoon die contractueel voor rekening van het bedrijf kwamen. Dit was een absurde situatie, waarin ik meemaakte dat ik na een reis naar de VS slechts een deel vergoed kreeg omdat hij meende dat de hotelkosten ’privé‘ waren. Wanneer ik dit aankaartte werd de definitieve oplossing op de lange baan geschoven. Een deel werd dan betaald, maar een restant bleef staan. Allerlei beloftes en voorwendselen passeerden de revue maar ondertussen liep mijn declaratiepost op tot een astronomisch bedrag.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content