Headhunter

Vraag het de headhunter

Anton van Rossum
Leestijd: 3 minuten

T.K. vraagt:

Ik manage de Nederlandse R&D-afdeling van een groot internationaal bedrijf. Voor landelijke begrippen zijn we redelijk groot: we hebben ongeveer honderdvijftig ontwerpers in dienst. Van het hoofdkantoor heb ik te horen gekregen dat er serieuze plannen zijn om onze vestiging te sluiten. Zeker is het nog niet, maar ze wilden graag open kaart spelen. Ik ben me daarom alvast aan het oriënteren op verschillende scenario‘s. Het meest voor de hand liggende pad – sluiting – wil ik het liefst niet bewandelen. Mijn voorkeur gaat uit naar een gehele of gedeeltelijke overname van onze groep door een ander bedrijf, zodat onze unieke knowhow voor Nederland behouden blijft. Er zijn al wat potentiële overnamekandidaten die ik zo in kaart heb gebracht. Tot aftastende gesprekken is het voorlopig niet gekomen.

Nog niet zo lang geleden mislukte een soortgelijk plan bij een medisch bedrijf in Arnhem. En dat was nog voor de crisis, toen investeerders wat makkelijker hun portemonnee trokken. Bij een vergelijkbare ontwikkelafdeling van een Frans bedrijf zijn onlangs de poorten pardoes gesloten, zonder dat er is getracht dit center of excellence een tweede kans te geven. Dit wil ik niet laten gebeuren. Mijn vraag is hoe ik geschikte bedrijven kan vinden. Hoe moet ik het aanpakken om ze te interesseren en te voorkomen dat een mogelijke overname afketst? Hoe kan ik mijn divisie zo goed mogelijk presenteren?

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content