Headhunter

Vraag het de headhunter

Anton van Rossum
Leestijd: 3 minuten

E.S. vraagt:

Ik ben projectmanager bij een hightechbedrijf. Tijdens een gesprek met mijn leidinggevende over de aanstaande reorganisatie kreeg ik plotseling te horen dat ik ook weg moest. Die mededeling kwam als een donderslag bij heldere hemel. Ik heb altijd goede beoordelingen gehad en volgens het anciënniteitsbeginsel bleef ik buiten schot. Mijn baas vertelde me dat het vertrouwen in mij was verdwenen. Hij haalde een voorbeeld aan waarbij ik op mijn eigen houtje iets zou hebben gedaan wat het bedrijf had geschaad. Feit is echter dat ik daar schriftelijk toestemming voor heb gekregen van de algemeen manager. Mijn eigen chef was hier volledig van op de hoogte. Hij bleef echter stoïcijns onder mijn verweer en ik kreeg de opdracht maar gewoon thuis te blijven. Ik zou een voorstel toegestuurd krijgen over de beëindiging van mijn arbeidsovereenkomst.

Ik heb direct aangegeven niet akkoord te gaan en ben de dag erna gewoon op mijn werk verschenen. Mijn e-mailadres was al afgesloten en halverwege de ochtend stond mijn baas bij mijn bureau om mij dringend te verzoeken het gebouw te verlaten. Ik ben toen toch maar naar huis gegaan maar weet nu niet meer wat ik moet doen. Wat raadt u aan?

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content