Headhunter

Vraag het de headhunter

Anton van Rossum
Leestijd: 3 minuten

J.L. vraagt:

Ik kom uit China en heb onlangs mijn masterstitel in Nederland gehaald in de elektrotechniek. Bij mijn eerste sollicitatie kreeg ik meteen een aanbieding. Het bedrijf wilde dat ik direct een conceptovereenkomst tekende. Ik twijfelde omdat ik nog meer sollicitaties had lopen. De personeelschef legde zich daar niet bij neer en bleef maar aandringen. Als ik niet tekende, zou het aanbod zijn geldigheid verliezen. Omdat het wel een technisch interessante baan is, heb ik uiteindelijk toch mijn handtekening gezet. Het was tenslotte nog maar een concept. Bovendien gaat de overeenkomst pas in nadat de kennismigrantenprocedure is afgerond.

Ook bij mijn volgende sollicitatiegesprek waren ze erg enthousiast over mij. Ik kreeg een aanbieding die aanzienlijk beter was dan degene die ik heb ondertekend. In hoeverre ben ik nu aan het getekende contract gebonden? In de conceptovereenkomst staat geen proeftijd of opzegtermijn. Is het mogelijk dat het eerste bedrijf een schadevergoeding eist als ik bij het tweede bedrijf in dienst treed?

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content