Headhunter

Vraag het de headhunter

Anton van Rossum
Leestijd: 3 minuten

M.A. vraagt:

Zoals zo velen in deze crisis heb ook ik mijn baan verloren. Ik heb al een stuk of tien sollicitaties verstuurd, maar helaas heb ik allemaal afwijzingsbrieven gekregen. Ik begin me langzaamaan af te vragen of ik als digitaal-IC-ontwerper nog wel aan de bak kom. Zijn er nog wel banen voor mij in Nederland? Of moet ik me serieus gaan beraden over een plan B?

In ieder geval ben ik al geen ideale sollicitant. Ik ben de vijftig gepasseerd en mijn laatstverdiende salaris lag dus ook wat hoger. Ik ben behoorlijk gespecialiseerd, vooral in verificatie. Ik heb nauwelijks FPGA-kennis en ben maar beperkt bekend met C, C++ en Matlab, vereisten die ik toch vaak tegenkom in interessante vacatures. Gelukkig heb ik als onderdeel van mijn outplacementtraject wel een introductiecursus kunnen volgen, maar dat is nog maar de basis. Ik heb er thuis wel een beetje mee gespeeld, maar op mijn cv kan ik dat natuurlijk niet opvoeren als ervaring. Een aanwijzing over de te volgen strategie zou ik zeer waarderen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content