Headhunter

Vraag het de headhunter

Anton van Rossum
Leestijd: 3 minuten

A.M. vraagt:

Na mijn studie experimentele natuurkunde was ik enkele jaren projectleider bij een groot technologiebedrijf. Een jaar geleden kwam ik echter plotseling op straat te staan. Ik ben hier nog steeds verbaasd over. Ik werd van hogerhand namelijk aangemerkt als een high potential en had altijd goed contact met mijn collega‘s. Toen ik een nieuwe manager kreeg, veranderde dit abrupt. Ik moest weg, omdat ’onze karakters niet bij elkaar passen‘, zoals hij het formuleerde. Na een procedure bij de kantonrechter werd ik ontslagen.

Na veel sollicitaties en een interim-opdracht van een half jaar, werd onlangs mijn aandacht getrokken door een anonieme advertentie. Het was een interessante vacature. Bij navraag bleek de vacature bij mijn oude werkgever te zijn. Dat was even slikken, maar omdat het een andere afdeling betrof, was ik hoopvol gestemd over mijn kansen. Dit was echter van korte duur. Het bedrijf wees mij af per kerende post. Ik voelde mij ineens persona non grata. Ik meende dat ik destijds het veld moest ruimen voor mijn chef, omdat ik niet met hem schakelde. Nu lijkt het ineens alsof ik totaal ongeschikt was voor de functie en geen waarde heb gehad voor het bedrijf. En dat is zeker niet het geval. Hoe kan ik hen overtuigen?

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content