Headhunter

Vraag het de headhunter

Anton van Rossum
Leestijd: 3 minuten

P.S. vraagt:

Omdat ons bedrijf een flinke groei doormaakt, hebben we besloten een nieuwe managementpositie te creëren binnen onze r&d-afdeling. Ons idee is dat we de verschillende teams zo effectiever kunnen aansturen en de cto kunnen ontlasten. Wij opereren in een zeer specifiek segment van de chipindustrie waarin slechts enkele ondernemingen actief zijn en hebben een zwaar profiel opgesteld voor de functie. We realiseren ons dan ook goed dat het aantal geschikte kandidaten dat we voor deze rol kunnen vinden gering zal zijn.

Vanuit ons eigen netwerk hebben we inmiddels al enkele mensen benaderd. Ook hebben we een headhunter ingeschakeld om geschikte personen voor te dragen. Tot dusverre hebben we een aantal interessante kandidaten gesproken en na een aantal rondes hebben we er nog twee over. Ze kunnen beiden bogen op een uitgebreide managementervaring in een internationale en multiculturele setting; het zijn echter heel verschillende persoonlijkheden met een eigen management- en communicatiestijl. De een is een gedegen manager die doel- en taakgericht is, maar ook wel enigszins afstandelijk en zakelijk communiceert. De ander is juist veel meer een peoplemanager met een sociale inslag en onbetwistbare organisatorische capaciteiten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content