Headhunter

Vraag het de headhunter

Anton van Rossum
Leestijd: 3 minuten

A.M. vraagt:

Ik ben tien jaar geleden in Moskou afgestudeerd in de elektrotechniek aan de staatsuniversiteit. Na een internationale carrière als ASIC-engineer werk ik op dit moment als IC-architect bij een Amerikaans bedrijf in Duitsland. Onlangs ben ik benaderd voor een functie in Nederland. Na enkele telefonische interviews en een bezoek aan het bedrijf heb ik een aanbieding gekregen. Ik ben hier zeer enthousiast over. De baan is zeer uitdagend. Ik ga aan een veelbelovend project werken met een zeer deskundig team. Het leken mij ook erg aardige mensen.

Toch heb ik mijn bedenkingen. Het salaris is lager dan wat ik nu verdien. Het is zeker geen slecht aanbod, maar het betekent financieel gezien wel een stapje terug, mede omdat ik geen gebruik kan maken van lucratieve aandeelopties die ik nu wel heb. Om eerlijk te zijn is de financiële kant erg belangrijk voor me. Ook wil ik mijn collega‘s niet in de steek laten, want mijn project zit momenteel in de beslissende fase.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content