Opinie

Vraag het de headhunter

Anton van Rossum
Leestijd: 3 minuten

D.N. vraagt:

Ik heb een paar jaar ervaring in technische verkoopfuncties bij enkele grote ondernemingen in de telecomindustrie. Het werk gaat me goed af en op zich bevalt het me prima bij mijn huidige werkgever.

Onlangs werd ik echter benaderd voor een hogere functie in dezelfde richting bij een ander, aanmerkelijk kleiner bedrijf. Natuurlijk is het aantrekkelijk om weer een stapje op de carrièreladder te kunnen zetten, maar van de andere kant heb ik het momenteel erg naar mijn zin in mijn huidige werkomgeving. Daarom zei ik eerlijk dat ik alleen belangstelling had voor die nieuwe functie als er een aanzienlijke salarisverhoging in zou zitten. De recruiter wilde graag weten hoeveel ik nu verdien en waar ik als toekomstig salaris aan dacht. Dus dat heb ik aangegeven en hij zou dat met zijn opdrachtgever bespreken. Vervolgens koppelde hij terug dat mijn salariseis te hoog was en ze verder gingen zoeken.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content