Headhunter

Vraag het de headhunter

Anton van Rossum
Leestijd: 3 minuten

A.K. vraagt:

Enige tijd geleden solliciteerde ik op een functie als operationsmanager bij een snelgroeiend technologiebedrijf. Het is een zeer interessante positie op het kruispunt van management, organisatie en techniek. Vanwege de omvang van de organisatie zouden ook contacten met klanten en productiepartners deel uitmaken van de functie. Mijn enthousiasme was groot. De functie sluit naadloos aan bij mijn achtergrond en ligt technisch en organisatorisch in het verlengde van mijn vorige baan. Op technisch gebied zou ik – denk ik – het verschil kunnen maken. Tijdens mijn promotieonderzoek heb ik mij gespecialiseerd in het specifieke domein waarbinnen het bedrijf werkzaam is en ik heb meer dan tien jaar ervaring in operationsmanagement.

Na de eerste telefonische kennismaking had ik gesprekken met de directie en hrm. In mijn ogen liepen deze uitstekend en ik zag uit naar het vervolg. Tot mijn verbazing kreeg ik binnen enkele dagen te horen dat mijn profiel minder goed aansloot dan dat van andere kandidaten. Omdat de match in mijn ogen zo ontegenzeggelijk is, heb ik contact opgenomen met hrm. Ik heb voorgesteld om een maand onbezoldigd ‘proef te draaien’ bij het bedrijf. Ik denk dat ik snel kan schakelen en meteen mijn toegevoegde waarde kan laten zien. Ik zou vrijwel meteen kunnen beginnen. Mocht het bevallen, dan kan deze maand alsnog worden verrekend, en anders niet. Wat denk je hiervan?

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content