Headhunter

Vraag het de headhunter

Anton van Rossum
Leestijd: 3 minuten

V.B. vraagt:

Vorig jaar op het hoogtepunt van de recessie kwam ik door een reorganisatie op straat te staan. Mijn afdeling raakte in één klap 25 procent van haar mensen kwijt. Ik ben elektronica-ingenieur en heb de mooie leeftijd van 57 jaar bereikt. Als ervaren headhunter ziet u dan waarschijnlijk de bui al hangen. Ik ben nu al een jaar op zoek naar een nieuwe baan, maar het lijkt bijna onmogelijk voor me om wat te vinden.

Natuurlijk begrijp ik ook dat het op dit moment voor iedereen lastig is om werk te vinden, maar ik heb toch sterk het gevoel dat er meer speelt. Ervaring heb ik natuurlijk in ruime mate en via bijscholing ben ik ook nog heel behoorlijk op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en technologieën. Daar kan het dus niet aan liggen. Volgens mij is het pure leeftijdsdiscriminatie. Ze willen me gewoon niet meer. Ik ben afgeschreven. Te oud. De Europese ruimtevaartorganisatie Esa zet het zelfs open en bloot op zijn website: als je ouder bent dan 55, hoef je niet te solliciteren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content