Headhunter

Vraag het de headhunter

Anton van Rossum
Leestijd: 3 minuten

G.B. vraagt:

Ik ben zes jaar werkzaam als salesmanager bij een bedrijf in de chipindustrie en ken inmiddels het klappen van de zweep. Bij mijn huidige werkgever zit ik aan mijn plafond. Ik zou wel verder kunnen groeien, maar dan moet ik of naar de VS of naar China en beide mogelijkheden zijn momenteel om persoonlijke redenen uitgesloten. De sfeer in mijn bedrijf is er de laatste jaren ook niet beter op geworden. Mijn oude baas (workaholic en een fantastische peer) heeft onlangs het bedrijf verlaten en een enorm gat achtergelaten. Ik ben iemand die het leuker vindt om dingen op te bouwen dan om een verplicht programma af te draaien.

Om mijzelf scherp te houden ben ik ’on the side‘ met een paar bekenden een bedrijfje begonnen. Het is een echte start-up, we zitten in de garage van een van de technische jongens en zijn er vooral ‘s avonds en in de weekeinden mee bezig. Het loopt verdraaid aardig en we zullen langzaamaan de markt moeten gaan verkennen. Ik denk er daarom over om vier dagen per week te gaan werken en twee dagen in ons eigen bedrijf. Is het vragen om ellende als ik nu op zoek zou gaan naar een baan binnen mijn branche in mijn regio voor vier dagen per week?

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content