Opinie

Vraag het de headhunter

Anton van Rossum
Leestijd: 3 minuten

A.M. vraagt:

Na vier jaar in München te hebben gewerkt bij een groot micro-elektronicabedrijf ben ik een jaar geleden om familieredenen teruggekeerd naar Brazilië. Het lukte mij vrij eenvoudig een tijdelijk contract te krijgen als ingenieur bij een Amerikaanse chipfabrikant, vlak bij mijn ouders. Inmiddels is mijn privésituatie gewijzigd en mijn contract afgelopen en wil ik graag terug naar Europa.

Via internet heb ik al veel interessante functies gevonden. Enkele weken geleden kreeg ik een uitnodiging voor een kennismaking. Het gaat om een interessante, maar puur technische functie bij een startup in Duitsland. Ik ben echter ook in contact met een bedrijf uit Nederland, voor een functie waar absoluut mijn voorkeur naar uitgaat. Ik heb daar al geruime tijd geleden gesolliciteerd en enkele weken geleden een Skype-interview gehad, maar een uitnodiging liet maar op zich wachten. Ik heb het bedrijf daarom gemeld dat ik toevallig in het land was en gevraagd of er dan wel interesse was in een persoonlijke kennismaking. Een beetje brutaal misschien, maar ja: wie niet waagt die niet wint.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content