Headhunter

Vraag het de headhunter

Anton van Rossum
Leestijd: 3 minuten

R. H. vraagt:

Ik ben HR-manager bij een elektronicabedrijf. Vorige week kwam er een ingenieur op gesprek voor een van de openstaande vacatures. Het is een geschikte, joviale kerel en hij voldoet goed aan onze inhoudelijke functie-eisen – we waren onder de indruk van zijn knowhow. Toch hebben wij enkele vraagtekens bij zijn kandidatuur.

Tijdens het sollicitatiegesprek heeft hij uitgebreid verteld over zijn loopbaan en liet hij veel van zichzelf zien. Daaruit bleek dat hij een nogal temperamentvol karakter heeft en een uitgesproken gevoelsmens is. Omdat wij onderdeel zijn van een Duits concern, vragen wij ons af of zijn persoonlijkheid wel voldoende matcht met onze organisatie. Hij zal ook moeten kunnen samenwerken met de ingenieurs op het hoofdkantoor. Hoe kijkt u hier tegenaan? Ik begrijp namelijk dat u hem al wat langer kent.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content