Headhunter

Vraag het de headhunter

Anton van Rossum
Leestijd: 3 minuten

J.C. vraagt:

Meer dan twee decennia ben ik nu elektrotechnisch ingenieur, de laatste jaren meer en meer opererende vanuit rollen op het vlak van de systeemarchitectuur. Al die tijd werk ik als zzp‘er. Steeds vaker krijg ik echter de vraag van mijn opdrachtgevers of ik niet in vaste dienst wil treden. Ik bekleed immers zo‘n sleutelrol binnen hun organisatie dat ze daar liever niet voor willen inhuren. De binding met het bedrijf zou dan te zwak zijn. Dat begrijp ik niet helemaal. Een vaste kracht kan toch net zo goed vertrekken. Mijn band met de klant is daarom toch net zo sterk?

Ik overweeg nu toch serieus om met een klant te praten over een vast dienstverband. Het is een start-upbedrijfje met een razend interessante technologie die bovendien een grote maatschappelijke relevantie heeft. Ik heb er erg veel zin in en wanneer ik niet in dienst treed, weet ik in ieder geval zeker dat ik deze rol niet krijg.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content