Headhunter

Vraag het de Headhunter

Anton van Rossum
Leestijd: 3 minuten

J.B. vraagt:

Tot voor kort was ik groepsmanager software bij een groot bedrijf in de medische technologie. Doordat mijn manager kon doorgroeien binnen de organisatie, kreeg ik de kans te promoveren tot algemeen manager van mijn businessunit. Omdat ik een hogere managementfunctie ambieer, heb ik de techniek vaarwel gezegd en ben ik vol enthousiasme begonnen aan mijn nieuwe uitdaging.

Ik ben nu een paar maanden aan de slag in mijn nieuwe functie en eerlijk gezegd valt het mij behoorlijk tegen. Het is zelfs zo erg dat ik soms met tegenzin naar mijn werk ga. Het bedrijf blijkt op dit niveau bureaucratisch, op het irritante af. Wat ik niet begrijp is dat ik enerzijds meer verantwoordelijkheid heb gekregen, volledig gesteund door het hoogste management, maar bij iedere beslissing die ik neem met zoveel mensen moet overleggen dat het momentum voorbij is zodra ik iedereen bij elkaar heb gekregen. De rapportageplicht slurpt zoveel tijd op dat het hinderlijk wordt bij het bereiken van onze businesstargets. Ook erger ik mij aan collega‘s die ieder probleem willen escaleren naar het hogere management zonder eerst de moeite te hebben genomen het in overleg op te lossen. Ik vraag me af of ik wel goed heb gedaan aan de carrièrestap. Wat vindt u?

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content