Headhunter

Vraag het de headhunter

Anton van Rossum
Leestijd: 3 minuten

D.T. vraagt:

Het is alweer zeven jaar geleden dat ik naar Silicon Valley ben verhuisd voor mijn werk als analoog en mixed-signal ontwerper. De afgelopen periode was best succesvol. Voor mijn bedrijf heb ik een inductantie-naar-digitaal-omzetter ontwikkeld, die de precisie van inductieve sensoren fors heeft verbeterd. Nu dit product wat meer volwassen is geworden en redelijk goed verkoopt, hebben mijn superieuren besloten de ontwikkeling te verhuizen naar India, waar ook al het werk gebeurt voor onze andere dataconverters.

Dezelfde trend ontwaar ik elders binnen het bedrijf. Zowel in Santa Clara als in Austin, Texas, zijn ze de teams aan het verkleinen en r&d aan het overdragen naar centra in China en India. Als ik naar de vacatures in Nederland kijk, zie ik echter een tegenovergestelde ontwikkeling: daar lijkt de vraag naar chipontwerpers juist toe te nemen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content