VPX-SBC GE Fanuc met Core 2 Duo


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

GE Fanuc Intelligent Platforms heeft een nieuwe VPX-enkelbordcomputer geïntroduceerd. VPX is een voorgestelde Ansi-standaard die VMEBus-systemen uitbreidt met ondersteuning voor switched fabrics via een high-speed connector. De VPXCel6 SBC620 is een robuuste 6U module voor toepassingen in bijvoorbeeld beeldverwerking, besturing van onbemande voertuigen en digitale signaalverwerking. Het bord is voorzien van een 1,86 GHz Intel Core 2 Duo-processor met 6 Mbyte L2-cache en maximaal 4 Gbyte DDR2-SDRam. De SBC620 is verkrijgbaar in vijf robuustheidsversies, van convectiegekoeld tot conductiegekoeld met een uitgebreid temperatuurbereik.

De Intel 5100-chipset aan boord voorziet in vier PCI Express x4-paden naar de VPX-backplane, met één PCI Express x4- en één PCI Express x8-ondersteunde XMC-site. Daarbij zijn er twee Gigabit Ethernet-, twee RS232/433-, twee Sata- en zes USB 2.0-poorten. De grafische XGI Volari Z11-motor biedt dual VGA- en VGA/DVI-output. De I/O-mogelijkheden zijn verder te vergroten via het PEX440-mezzaninedragerbord, dat de SBC620 uitbreidt met maximaal drie mezzanines (twee PMC/XMC-modules en een Additional Flexible Interface Extension-module).