Kort nieuws

Voormalig Intel-ceo Paul Otellini overleden

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Afgelopen maandag is Paul Otellini, de vorige ceo van Intel, op 66-jarige leeftijd overleden in zijn slaap. Dat heeft Intel naar buiten gebracht.

Otellini begon in 2005 als Intels vijfde ceo, een rol die hij tot 2012 bekleedde. Onder zijn leiding groeide het bedrijf fors; de jaaromzet nam in die periode toe van 34 naar 53 miljard dollar. Intel bestendigde in die periode de leidende positie van zijn X86-processoren in zowel de server- als de desktopmarkt, met name toen het een deal sloot met Apple om over te stappen. De ceo zag echter te laat de nieuwe markt van smartphones opkomen en Intel miste daarin de boot.

De huidige Intel-ceo Brian Krzanich zegt ‘diep bedroefd’ te zijn over het overlijden Otellini. ‘Hij was de onophoudelijke stem van de klant te midden van een zee aan engineers, en hij leerde ons dat we alleen kunnen winnen als we de klant voorop zetten’, aldus Krzanich.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content