Kort nieuws

Voormalig DSM-bestuurder zit Brainport 2020-tafel voor

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Voormalig vicevoorzitter van DSM‘s raad van bestuur Jan Zuidam gaat het  overlegorgaan aanvoeren dat een ontwikkelingsprogramma voor Brainport als toptechnologische regio gaat opstellen. Dat hebben minister Maria van der Hoeven (EZ) en burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven gisteren bekendgemaakt in Geleen. De zogenaamde Brainport 2020-tafel met vertegenwoordigers uit bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen moet voorstellen doen op beleidsterreinen als arbeidsmarkt, economie, infrastructuur, ruimtelijke inrichting en onderwijs om Zuidoost-Nederland in de top drie van internationale kennisgebieden te zetten.

Dit najaar gaf Van der Hoeven de Brainport een status die vergelijkbaar is met die van het Rotterdamse havengebied en Schiphol. Zij gaf Van Gijzel, tevens voorzitter van stichting Brainport, de opdracht een visie en ontwikkelingsprogramma te formuleren die de regio wereldwijd op de kenniskaart moet zetten. De overlegtafel die Zuidam gaat inrichten, zal zich daarover buigen.

Zuidam vertrok onlangs bij DSM als vicevoorzitter van de raad van bestuur. Bij hetzelfde bedrijf was hij eerder directeur Research en directeur concernstrategie. Zuidam is ook lid van het Platform Bèta Techniek, The Netherlands Academy of Technology and Innovation en voorzitter van de Vereniging Nederlandse Chemische Industrie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content