Volgend jaar meer dan tien miljard secure elements over de toonbank


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Volgend jaar zullen er voor het eerst meer dan tien miljard secure elements verscheept worden, voorspelt industriegroep Eurosmart. De beveiligde microcontrollers zijn nodig om bijvoorbeeld de betaal- of toegangscontrole-applicaties te draaien in smartcards en nfc-smartphones. De vraag ernaar groeit dit jaar met meer dan drie procent.

Het leeuwendeel van de se’s, zo’n 56 procent, is bestemd voor simkaarten. Hiermee kunnen mobiele providers digitale portemonnees of bijvoorbeeld ov-chipkaartmogelijkheden aanbieden aan hun klanten. Daarnaast gaat bijna een derde van de se’s naar betaalkaarten. Het restant wordt gelijk verdeeld over devices zoals smartphones en tablets; paspoorten, id-kaarten en medische diensten; en alle overige toepassingen zoals betaal-tv, ov-ticketing en toegangskaarten.

Van al die toepassingen zullen er volgend jaar 2,2 miljard contactloos zijn, wat net als dit jaar neerkomt op een groei van zeven procent. Bij twee derde hiervan gaat het om betaaltoepassingen.