Tools&Toys

VME-SBC GE Fanuc draait Core 2 Duo

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

GE Fanuc Intelligent Platforms heeft de V7875 aangekondigd, een 6U VME-enkelbordcomputer op basis van een 2,53 GHz Intel Core 2 Duo T9400-processor met 6 Mbyte L2-cache. De Intel GM45-chipset aan boord biedt snelle toegang tot maximaal 4 Gbyte DDR3-SDRam. De hoge kloksnelheid, het grote cachegeheugen en de lage warmtedissipatie maken de SBC geschikt voor multiprocessor-DSP-toepassingen in markten als defensie en luchtvaart.

De V7875 biedt een PCI Express x16-interface via de chipset, een PCI-X-gebaseerde XMC/PMC-site en een connector voor een EXP237-mezzaninebord om nog eens drie van deze posities toe te voegen. Een van de sites op het bord is te vervangen door een Ati Radeon E2400-GPU met een PCI Express x16-interface en een HDMI-resolutie van 1920 bij 1080 pixels (Full HD). Daarnaast heeft de SBC twee Gigabit Ethernet-aansluitingen voorop (optioneel met Vita 41.3 over de backplane), twee Sata-interfaces, twee seriële poorten en vier keer USB 2.0. Voor toepassingen die de XMC/PMC-site niet gebruiken, is het voorpaneel uit te rusten met aansluitingen voor Esata, Gigabit Ethernet (twee) en USB 2.0.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content