Vlak kwartaal voor NXP

NXP heeft met 2,44 miljard dollar in het vierde kwartaal nagenoeg dezelfde omzet behaald als het kwartaal ervoor. Vergeleken met de omzet van Freescale en NXP samen is dat twaalf procent meer dan het slotkwartaal in 2015.

De bedrijfsgroepen Automotive (17 procent), Secure Interface & Infrastructure (29 procent), Secure Connected Devices (10 procent) en Standard Products (15 procent) zagen allen stevige groei op vergelijkbare basis. Alleen Secure Idenfication Solutions (-34 procent) kampte met vraaguitval en dalende prijzen. Het bedrijfsresultaat bleef vlak 173 miljoen dollar.

Jaar op jaar daalde NXP plus Freescale’s omzet drie procent naar 9,50 miljard dollar. Het bedrijf leed een verlies van 192 miljoen dollar tegen een winst van 1,53 miljard dollar in 2015. De aangepaste winst steeg wel met ongeveer de helft.

NXP heeft geen prognose afgegeven voor het lopende kwartaal. Dat heeft vermoedelijk te maken met de aanstaande overname door Qualcomm, waarvoor de aandeelhouders onlangs groen licht gaven.

You must be logged in to view this content!