Kort nieuws

Vlaanderen ziet 9 procent groei bij technische studies

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Agoria constateert dit jaar een toename van 9 procent in het aantal studenten dat in Vlaanderen start in de richtingen industriële wetenschappen en technologie, ingenieurswetenschappen of ICT. Vooral de richting burgerlijk ingenieur doet het goed met een toename van 15 procent naar 1228 studenten. Het aantal industrieel-ingenieurkandidaten stijgt met 4 procent naar 1720. Het aantal ICT-studenten komt op 2634, het hoogste aantal sinds 2004.

Toch plaatst de technologiefederatie kanttekens bij de groei. Het aantal ingenieurstudenten is nog steeds gehalveerd ten opzichte van begin jaren negentig. Ook lukt het nog altijd niet goed om meisjes warm te krijgen voor een technische studie. Richtingen als grafische en digitale media, multimedia en communicatietechnologie, en burgerlijk ingenieur zien wel een kleine toename, maar in bacheloropleidingen zoals elektromechanica, energietechnologie, autotechnologie, luchtvaart en ontwerp- en productietechnologie blijven ze afwezig: onder de 1323 jongeren die zich inschreven voor een van deze onderwerpen, bevinden zich nog geen twintig meisjes.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content