Kort nieuws

Vlaanderen tast smart grids af

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (Vito) coördineert een project bedoeld om Vlaanderen ervaring op te laten doen met intelligente elektriciteitsnetten. Smart grids, die de energievraag afstemmen op het aanbod, zijn noodzakelijk om duurzame energiebronnen op grote schaal in te zetten. Het  Linear-project begint met onderzoek, conceptontwikkeling en tests op laboratoriumschaal en mondt uit in een veldtest op grote schaal. In 2014 moet de pilot zijn afgerond.

Naast Vito verzorgen het breedbandinstituut IBBT, Imec, de KU Leuven en kennisinstelling Laborelec het onderzoeksgedeelte van Linear, dat gelieerd is aan het in oprichting zijnde onderzoekscentrum Energyville in Genk-Waterschei. De andere industriële partners zijn Alcatel-Lucent, Belgacom, Eandis, Fifthplay, Infrax, SPE-Luminus en Telenet. Zij ondersteunen financieel en commercieel-inhoudelijk. De Vlaamse overheid doet ook een duit in het zakje.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content