Kort nieuws

Vlaanderen start project mobiele tv

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het Interdisciplinair instituut voor Breedbandtechnologie (IBBT) start samen met netwerkbeheerders, technische bedrijven en universiteiten een tweejarig project voor onderzoek naar mobiele televisie. Maximize DVB Usage in Flanders (Maduf) wil de netwerkarchitectuur en het zendernet uitwerken en een softwareplatform schetsen voor het aanbieden van informatie over het DVB-H-protocol. Deze specificatie is opgesteld voor de verspreiding van digitale video naar draagbare apparaten. Daarnaast gaan de deelnemers de economische en juridische aspecten onderzoeken.

Onderzoekscentra van Imec, de Universiteit Gent, de KU Leuven en de Vrije Universiteit Brussel zullen het project begeleiden. Option, Scientific Atlanta en Siemens nemen de technische kant voor hun rekening. Belgacom, Proximus, Telenet en de VRT zorgen voor de inhoudelijke invulling. Het vierde kwartaal van dit jaar wil het Maduf-project met een test beginnen onder een beperkt aantal gebruikers.

Het gehele project zal rond de 4,4 miljoen euro kosten. Het IBBT neemt hiervan rond de 2 miljoen euro voor zijn rekening.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content