Vlaamse universiteiten starten iot-opleiding

Reading time: 1 minute

Author:

De Universiteit van Antwerpen, Gent en de Vrije Universiteit Brussel starten dit najaar met een eenjarige gezamenlijke opleiding gericht op internet of things-toepassingen. Volgens de instellingen zit het bedrijfsleven te springen om specialisten die zowel geschoold zijn op verschillende technische gebieden zoals hardware- en softwaredesign, draadloze communicatie en dataverwerking, als in sociaaleconomische vaardigheden zoals juridische aspecten en bedrijfsprocesoptimalisatie.

Bij de opleiding wordt nauw samengewerkt met het bedrijfsleven en het traject bestaat voor de helft uit een stage. Onder meer Orange, Atlas Copco, Proximus, Telenet, Agfa-Gevaert, Nokia en Cronos ondersteunen het initiatief, de laatste met een financiële injectie van 150 duizend euro over drie jaar.

De opleiding is bedoeld voor studenten die reeds een bachelor- of masterdiploma op zak hebben, in eerste instantie net afgestudeerde industriële en burgerlijke ingenieurs en informatici. De algemene vakken zullen in Antwerpen worden georganiseerd, voor specifieke cursussen en labs zullen de studenten naar Gent en Brussel trekken.