Kort nieuws

Vlaamse senioren-smartwatch haalt miljoenen op

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Start-up Uest uit Gent heeft 4,5 miljoen opgehaald bij investeerders voor de ontwikkeling van zijn senioren-smartwatch. Investeringsfonds Alychlo steekt 2 miljoen euro in de onderneming, het overige bedrag komt van 38 kleinere geldschieters. Bovendien investeert Imec met kennis in de start-up. Uest werd opgericht door zeventien Belgische ondernemers na een gezamenlijke reis naar Silicon Valley in 2013. Het horloge, de Embracelet, moet hun eerste product worden. Het denkt de Embracelet in september in productie te kunnen nemen. Met het kapitaal wil het bedrijf snel de internationale markt op gaan.

Het horloge is specifiek toegerust op het zelfstandig houden van senioren. Belangrijk hierin is de alarmeringsfunctie, waarvoor het voorzien is van gps-locatiebepaling en een mobiele verbinding. Uest denkt met de Embracelet de bestaande persoonsalarmen te kunnen verbeteren. Het horloge leert gedragspatronen te herkennen om valse alarmen tegen te gaan en hoeft bijna niet afgedaan te worden, doordat het waterdicht wordt uitgevoerd en twee weken op een batterijlading mee kan. Verder kan het apparaat de drager bijvoorbeeld helpen herinneren om medicijnen in te nemen.

Het bedrijf kreeg onverwacht veel belangstelling toen het zijn Embracelet eind maart aankondigde. Binnen een week waren de eerste honderd voorbestellingen uitverkocht. Deze moeten in juli geleverd worden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content