Kort nieuws

Vlaamse overheid stopt Imec extra geld toe

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Imec heeft het groene licht gekregen om dit jaar zo‘n honderd extra onderzoekers aan te stellen. De Vlaamse regering stelt daarvoor 38,9 miljoen euro ter beschikking. Dat is 11 procent meer dan 2006. Volgend jaar komt er bovendien nog eens 4,4 miljoen euro bij.

Het mag overigens bekend zijn dat Imec lang niet alleen op overheidssubsidie draait. Het Leuvense onderzoekscentrum genereert ook zelf inkomsten uit zijn activiteiten met partners uit de industrie. Volgens CEO Gilbert Declerck is het geld vooral nuttig om het fundamentele onderzoek een steuntje in de rug te geven. ’Met het extra geld kunnen we een goede balans vinden tussen langetermijnonderzoek en toegepaste research in samenwerking met de industrie.‘

In 2006 werkten er 1489 mensen bij Imec. Daarvan zijn er ongeveer 320 gastonderzoeker uit de industrie en universitaire wereld. Imec wil zijn personeelsbestand uitbreiden met zowel researchers en technici als financiële en juridische staf. Bovendien ziet het instituut mogelijkheden om meer promovendi in dienst te nemen. Nu werken er 180 mensen aan een promotieonderzoek.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content