Vlaamse digitale tv kampt met technische problemen


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Digitale televisie in Vlaanderen is nog erg gevoelig voor technische mankementen, blijkt uit een inventarisatie van De Standaard. Naar schatting telt Vlaanderen een half miljoen digitale-televisieklanten bij de vier aanbieders Belgacom TV, Indi, Telenet en TV Vlaanderen.

Met name Telenet-klanten zijn ontevreden over de beeldkwaliteit. De decoder zou regelmatig uitvallen, waarna de gebruiker deze moet rebooten door de stroom te onderbreken. Volgens Telenet is dit vooral te wijten aan firmware-updates die automatisch op de kastjes worden geïnstalleerd. Ook zouden klanten het systeem soms verkeerd installeren. Bij Belgacom TV is minder dan 5 procent van de klanten ontevreden over de beeldkwaliteit. Volgens dit bedrijf zijn oude tv-toestellen meestal de oorzaak van de problemen.

Naast technische mankementen kwamen er ook klachten binnen over het aanbod van gemiste uitzendingen. Het duurt vaak enkele uren voordat gebruikers die kunnen opvragen. Verder klaagden enkele klanten over koppelverkoop. Leveranciers bieden hun digitale-tv-diensten vaak alleen aan in combinatie met hun eigen internetabonnement of decoderkastjes. Dit heeft overigens meer te maken met de technologie dan met oneerlijke marketing. Zo lopen televisiediensten in enkele gevallen over ADSL.