Kort nieuws

Vlaamse bril focust ver én dichtbij met lcd

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Ex-Barco-ceo Martin De Prycker investeert in Morrow Optics, een bedrijfje dat elektronisch instelbare brillen op de markt wil brengen. Dat meldt De Tijd. Morrow is opgericht door twee ex-Imec’ers en heeft tot nu toe al meer dan tien miljoen euro aan investeringen opgehaald. Het wil later dit jaar de eerste brillen op de markt brengen, waarvan de sterkte instelbaar is met een knopje aan de zijkant.

In de brillenglazen van Morrow zit een lcd-laagje ingeklemd in de normale lenzen. Wanneer de vloeibare kristallen zich onder invloed van een elektrische spanning heroriënteren, verandert de brekingsindex. Daardoor kunnen de brillenglazen het brandpunt veranderen en kan de gebruiker dezelfde bril gebruiken om dichtbij of ver weg te kijken.

Morrow wil zijn brillen later dit jaar in limited edition op de markt brengen, met bijbehorend prijskaartje. Volgend jaar moet dan een vervolgproduct op de markt komen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content