Vishay verhuist productie Brussel naar Israël en Duitsland


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

De Amerikaanse fabrikant van elektronische componenten Vishay sluit tegen eind 2008 de productieafdeling van zijn vestiging in de Brusselse gemeente Evere. De vestiging staat vooral in voor de ontwikkeling en productie van niet-lineaire weerstanden. Volgens het bedrijf zijn de productiekosten te hoog en daarom verhuist deze afdeling naar Vishay-vestigingen in Israël en Duitsland.

Countrymanager Wilfried Renders legt uit: ’Om aan de vraag te blijven voldoen, moesten we in Evere investeringen doen die economisch niet verantwoord waren. Het is goedkoper te verhuizen naar onze productievestigingen in Israël en Duitsland, die nog genoeg capaciteit hebben. We volgen daarin de evolutie die we ook bij onze concurrenten zien.‘

In Evere staan er op dit moment 110 mensen op de loonlijst, van wie volgens Renders 97 actieven. Aangezien de afdelingen Ontwikkeling en Marketing met 19 mensen op hun plaats blijven, verliezen 78 mensen in de loop van 2008 hun baan door de gefaseerde herstructurering.

Een gelijkaardige structurering begon in 2006 al in de andere Belgische vestiging van Vishay, in Roeselare. Het bedrijf stopte hier gefaseerd met de productie van foliecondensatoren en produceert in Roeselare nu enkel nog folie, de grondstof. Vishay heeft klanten in de computer-, auto-, telecommunicatie-, ruimtevaart-, medische en militaire sector.