Tools&Toys

Virtex-6-bord biedt meer acquisitiekanalen voor communicatie en radar

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Pentek heeft zijn Cobalt-familie van Xilinx Virtex-6-gebaseerde FPGA-borden uitgebreid. Model 71662 beschikt over vier kanalen voor de acquisitie van 16 bit data op 200 MHz, elk met acht ingebouwde digitale downconverters (DDC‘s). De inputbandbreedte van 300 kHz tot 700 MHz maakt dat het bordje direct is aan te sluiten op de IF- of RF-poorten van communicatiesystemen, onbemande vliegtuigjes en radars om realtime DSP-taken uit te voeren zoals decodering en demodulatie.

De vier transformatorgeïsoleerde inputkanalen leiden elk naar een 16 bit 200 MHz ADS5485-ADC van Texas Instruments. De output daarvan gaat naar een inputmultiplexer die weer in verbinding staat met de vier acquisitie-IP-modules die af fabriek zijn geïnstalleerd in de Virtex-6. Elke module kan data ontvangen van elk van de vier ADC‘s of van een testsignaalgenerator. Gebruikers kunnen er bovendien hun eigen logicaontwerp in implementeren.

De IP-modules hebben ieder ook 512 MB DDR3-SDRam voor dataopslag en een DDC-bank met acht kanalen. De geheugenbanken zijn uitgerust met DMA-engines om tot 1600 MB per seconde te streamen via de PCI Express x8-interface naar externe opslag of verwerking. De DDC-banken bieden een groot aantal onafhankelijke outputsignaalbandbreedtes en een ingebouwd decimatie-Fir-filter.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content