Kort nieuws

Virage neemt CMos-afdeling NXP over

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

NXP doet een gedeelte van zijn geavanceerd-CMos-patenten over aan halfgeleider-IP-bedrijf Virage Logic, dat in ruil voor de uitbreiding van zijn kennisportfolio NXP gaat ondersteunen bij CMos-, mixed-signal- en systeem-op-chipontwikkelwerk. Daartoe vestigt Virage, dat al langer een relatie met NXP onderhoudt, een R&D-centrum in Eindhoven. NXP levert daaraan 160 stafleden en apparatuur, die onder de verantwoordelijkheid van de Californische onderneming komen te vallen.

Voor de ontwerpservices die Virage gaat leveren, betalen de Eindhovenaren 60 miljoen dollar, maar zij krijgen 2,5 miljoen aandelen in Virage en een deel van de inkomsten die Virage met de NXP-IP verdient. De strategische overeenkomst heeft een looptijd van 3,5 jaar en vindt waarschijnlijk volgend kwartaal doorgang.

Volgens CEO Rick Clemmer is de deal een mijlpaal in zijn strategie om van NXP een mixed-signaltopper te maken. Het partnerschap met Virage garandeert dat zijn bedrijf kan beschikken over state-of-the-art IP en biedt bovendien de mogelijkheid om via de licentieovereenkomst wat te verdienen aan de IP, aldus de topman. CTO René Penning de Vries zei dat Virage behalve als wereldwijd leider in IP-leverantie ook de logische keus was gezien de jarenlange werkrelatie die beide bedrijven met elkaar onderhouden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content