Kort nieuws

Vingerafdruksensor komt naar betaalkaart

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Een niet nader genoemde bank gaat vingerafdruksensoren van het Noorse Idex direct in zijn betaalkaarten integreren. Idex richt zich met zijn vingerafdrukscanners in eerste instantie op smartphones, maar toonde samen met het Italiaanse Cardtech aan dat het ook mogelijk is om de sensoren in een standaard smartcard te integreren. Zo doende kan de een gebruiker de betaalkaart voorafgaand aan een betaling ontgrendelen met zijn vingerafdruk.

Volgens Idex is de integratie mogelijk doordat de sensor, in tegenstelling tot veel andere scanners, geen onderdeel uitmaakt van de asic. Daardoor kan de chip veel kleiner uitgevoerd worden en is de sensor te maken uit flexibele materialen. De bedrijfseigen algoritmes kunnen op de standaard microcontroller van de smartcard draaien. Om het geheel van stroom te voorzien, kan een batterijtje in de kaart worden opgenomen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content