Interview

‘Vijf miljard omzet haalbaar in deze upturn’

Paul van Gerven
Leestijd: 12 minuten

Na een ’beschamend‘ jaar kan ASML toch de rug recht houden: de inlossing van de oude belofte van vijf miljard euro omzet per jaar komt naderbij. Topman Eric Meurice legt uit waar de groei vandaan komt en blikt vooruit op de toekomst. Een gesprek over double patterning en holistische lithografie als omzetgeneratoren, het gekrakeel rondom EUV en de aanstaande veranderingen in het toelevermodel.

Eric Meurice ontvangt in zijn spaarzaam gemeubileerde werkvertrek op de twintigste verdieping van ASML‘s kantoortoren, neergezet door voorganger Doug Dunn. Er staat een kast, een bureau en er hangt hier en daar een kunstwerk aan de muur, ter decoratie of als aandenken aan een mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf. Het bescheiden zithoekje is in Engelse stijl. Ook al een erfenis van Dunn, vertelt de in 2004 aangetreden topman.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content