Interview

Vietnampiloot verovert nieuwe gebieden voor Mentor

Alexander Pil
Leestijd: 6 minuten

Onder leiding van Henry Potts zoekt Mentor de verbreding op. Naast elektronicaontwerp breidt de EDA-toolbouwer uit naar RF en mechanica. Zo nam het onlangs Flomerics over en dook daarmee in de vloeistofdynamica. Potts aan het woord over zijn strategie.

Begin oktober lijfde Mentor Graphics de Britse Flomerics Group in. Dit bedrijf levert gereedschap voor de analyse van vloeistofdynamica. Flomerics wordt omgevormd tot de Mechanical Analysis Division (MAD) van Mentor. De aankoop past mooi bij Mentors oplossingen op het gebied van PCB-systeemdesign. Bovendien breidt de overname het assortiment uit naar de markt van engineering fluid dynamics (EFD) voor mechanische Cad-analyse.

’Het ontbrak ons nog aan een complete oplossing voor mechanische integratie‘, zegt Henry Potts. Hij heeft Mentors systeemontwerpdivisie onder zijn hoede en is daarmee ook eindverantwoordelijk voor MAD. ’De verpakking is een integraal onderdeel van bijvoorbeeld een notebookontwerp. De relatie tussen het bord en de omhulling is net zo echt als die tussen twee componenten op een PCB. Als je een component wilt verschuiven, kan dat het gevolg hebben dat het niet meer past. In het verleden hielden ontwerpers dat graag op een afstandje, maar het is een reëel probleem. De komende maanden werken we aan een eerste release die dit inzichtelijk moet maken, aan een direct eye.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content