Vier procent omzetgroei voor Philips in tweede kwartaal

Reading time: 1 minute

Author:

Philips heeft in het tweede kwartaal omzetgroei geboekt van vier procent op vergelijkbare basis, naar 4,3 miljard euro. Van de drie bedrijfsonderdelen presteerde vooral de belangrijke Diagnose & Behandeling-tak goed, met een groei van acht procent vergeleken met het tweede kwartaal vorig jaar. Deze tak, waar de medische beeldvormingsapparatuur onder valt, werd vooral aangejaagd door de opkomst van beeldgestuurde interventies. Daarnaast deed ultrageluid het goed, zegt Philips

De andere grote tak, Personal Health, gaat met een groei van twee procent trager, alhoewel Philips zegt dat deze business op gang begint te komen na een trage start van het jaar. Het bedrijf heeft last van een sterke afname in de Chinese vraag naar luchtreinigers en andere consumentenapparatuur. Aan de andere kant doen de producten voor slaap en ademhaling het weer goed.

De kleine tak Connected Care & Health Informatics zag een groei van twee procent. Onder de streep houdt Philips 186 miljoen euro over, tegen 161 miljoen een jaar geleden.

Philips sloot het afgelopen kwartaal een contract met het Amerikaanse Labcorp voor het digitaliseren van pathologie-workflows.