Vier miljoen voor Belgisch-Amerikaanse zwangerschapsmonitor


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Bloomlife, een Imec-spin-off die werkt aan een draagbare sensor voor zwangere vrouwen, heeft vier miljoen dollar opgehaald bij Amerikaanse kapitaalschieters. De oprichters willen het geld gebruiken voor commercialisering van de sensor. Die is nu nog alleen via een proefprogramma verkrijgbaar.

De Bella, de sensor van het bedrijf, is bedoeld om het verloop van de zwangerschap in het derde trimester te volgen. Via een pleister met elektroden meet het de elektrische activiteit van de buik, waarmee baarmoederactiviteit en de hartslag van de baby in kaart gebracht kunnen worden. Daarnaast registreert de sensor beweging van moeder en baby om een beeld te krijgen van de slaapactiviteit, stress en dergelijke. De gegevens worden via bluetooth doorgestuurd naar een smartphone. Met toestemming van de dragers gebruikt Bloomlife de gegevens ook voor analysedoeleinden.

Het bedrijf is grotendeels gevestigd in België, maar het hoofdkantoor met de twee oprichters Julien Penders en Eric Dy staat in San Francisco. Het bedrijf won eerder dit jaar een start-upcompetitie van Richard Branson.