Kort nieuws

Vier keer hogere winst voor Barco

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Barco‘s omzet in het eerste halfjaar van 2011 bedroeg 490,3 miljoen euro, een stijging met 33,1 procent in vergelijking met de 368,2 miljoen uit het eerste semester van 2010. De netto-inkomsten verviervoudigden van 8,4 miljoen vorig jaar naar 34,0 miljoen euro in de eerste zes maanden van dit jaar.

’We blijven op tal van fronten vooruitgang boeken‘, zegt Barco-CEO Eric Van Zele tevreden. ’Onze inkomende bestellingen in de eerste helft van 2011 waren goed voor 560 miljoen euro en de leveringen ten bedrage van 490 miljoen euro waren in overeenstemming met de verwachtingen. Hoewel het succes van Barco nog altijd in grote mate wordt gedragen door het momentum in de Entertainment- en Healthcare-divisies, verwachten we dat ook de divisies Control rooms & Simulation en Defense & Aerospace aan momentum zullen winnen en forse vooruitgang zullen boeken.‘

Barco houdt er rekening mee dat de groei in digitale cinema in de komende kwartalen zal beginnen te nivelleren. Ondanks dat wordt 2011 – zonder macro-economische tegenwind – ’een goed jaar‘, aldus het Kortrijkse bedrijf.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content