Vicor demonstreert extra dunne AC-DC-omzetter met PFC


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Vicor Corporation introduceert de PFM VI Brick-module, een geïsoleerde AC-DC-omzetter met arbeidsfactorcorrectie (PFC). Dankzij de Adaptive Cell-architectuur realiseert de component consequent een hoog rendement bij aansluiting op wereldwijde netspanningen. De PFM-omzetter levert 330 W bij 48 V in een profiel van 9,5 mm.

In tegenstelling tot laagfrequente AC-DC-ingangscircuits, die gebruikmaken van een PFC-inschakeltrap en een spanningverlagende DC-DC-omzetter, biedt de PFM-omzetter isolatie, spanningomzetting en PFC-regeling in een enkele trap met hoogfrequente, zachtschakelende technologie. Dankzij het lage profiel worden systeemarchitecten verlost van de inbouwbeperkingen die volumineuze voedingen met zich meebrengen, claimt Vicor. De modulaire, schaalbare functies van de vermogenscomponent ondersteunen efficiënte voedingssystemen met N+1-redundantie met een optimale prijs/prestatieverhouding.