Achtergrond

Via hogere abstractie sneller naar producten

Wim Hendriksen
Leestijd: 2 minuten

Het probleem

Een eerder Progress-projectteam ontwikkelde een gereedschapskist waarmee systeemarchitecten sneller en beter nieuwe generaties audio- en videoapparaten kunnen ontwerpen (zie Bits&Chips 12, 2005). De vraag is nu hoe goed deze Artemis-tools werken als je ze wilt gebruiken bij een echt product.

Stel dat de functionele en de niet-functionele specificaties van een aantal videoapplicaties goed beschreven zijn. En dat je die met een gegeven platform moet bouwen. Wat is dan een goede methode?

Het onderzoek

On-chip embedded systemen zijn steeds vaker multiprocessorsystemen opgebouwd uit herbruikbare ingekochte componenten. Deze componenten communiceren met elkaar en met het geheugen via een netwerk-op-chip (NOC). Een platform is een bibliotheek van deze componenten met een on-chip netwerk- en geheugeninfrastructuur. Natuurlijk met de nodige standaardisatie van communicatie en synchronisatie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content