Kort nieuws

Verzekeraar beloont nette chauffeur dankzij Tomtom-data

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Tomtom heeft een opmerkelijke deal getekend met de Britse verzekeraar Motaquote; dat gaat een nieuwe autoverzekering in de markt zetten met kortingen op de premie naar gelang de chauffeur beter rijdt. Technologie van Tomtom gaat het rijgedrag bijhouden, geïntegreerd met navigatie en telematica. De verzekeraar kijkt hierbij niet meer naar risicofactoren zoals geslacht, leeftijd en type auto, maar alleen nog naar het rijgedrag.

De deal onderstreept Tomtoms ambities om nieuwe markten aan te boren bovenop pure navigatie. De technologie is grotendeels gebaseerd op bestaande producten voor vlootbeheer. Gebruikers van de verzekeraar krijgen een aangepaste Tomtom Pro 3100 in de auto. Dit navigatiekastje kan de bestuurder waarschuwen bij te snel rijden, abrupt sturen en remmen, en onnodig in z‘n vrij staan, en geeft inzicht in de invloed hiervan op het brandstofverbruik. Ook wordt er een Link-tracking-kastje ingebouwd, dat informatie over het voertuig doorstuurt naar een beheerder.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content