Achtergrond

Verum genereert formeel geverifieerde C#-code voor waferinspectiesysteem

Carlo van Asma is consultant bij Verum.

Leestijd: 6 minuten

Het Duitse Nanda Technologies maakt apparatuur die halfgeleiderwafers controleert. Om de embedded software zonder problemen te laten werken, gebruikte het bedrijf ontwerpgereedschap van Verum, dat code genereert met behulp van formele verificatie. De ongeveer 25 duizend regels C# die de ASD-tool produceerde, waren direct foutloos en in twee weken tijd geïntegreerd.

Het ontwikkelen, testen en opsporen van fouten in software is vaak een tijdrovende en kostbare zaak. Bovendien kunnen onvolkomenheden in het ontwerp een enorme schadepost opleveren in toepassingen waarin de programmatuur een cruciale rol speelt, bijvoorbeeld in embedded systemen. Het Duitse bedrijf Nanda Technologies, maker van inspectieapparatuur voor halfgeleiderwafers, was op zoek naar een techniek om snel en betrouwbaar software voor zijn complexe embedded systemen te ontwerpen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content